Et glimt fra en Ølejr (Irsk uge 2018) med interviewe

www.jfnmusik.dk logo

Her over “Et Glimt fra en Ølejr” en video der viser Ølejr livet som er det Irske tema i  uge 30.

Her under et interview med Michael Møller en af igangsætterne på den irske ølejre uge 30 2018

Jeg: Jeg sidder her med Michael Møller Christensen med en af igangsætterne på Irsk uge ølejr og du har været med i mange år ikke også?

M.M.C: Det er min 26. gang jeg er med nu

Jeg: Hold da op så havde du jublierum sidste år?

M.M.C: Ja det gik vi forbi i stilhed….jeg kunne godt mærke det…aldren begynder at trykke lidt….specielt i den varme her. man bliver sløv og apatisk og gør kun det mest nødvendige. Men ellers ligner det jo sig selv, som det har været gennem alle årene. Det er utroligt påvirket af hvem der kommer. Så der er ikke to af de irske emne uger, der har været ens og det er folk der skaber dem og det er fordelen og som jeg altid har sat pris på at man møder en masse nye mennesker og en masse gamle venner samtidigt

M.M.C: Og du Jan du har jo også været her

Jeg: Hvor mange gange har jeg været her…4. eller 5. gang?

M.M.C: Se nu er det jo egenlig dig der stiller spørgsmål, men jeg kan spørge dig om noget. Hvordan har du de her primitive forhold hernede?

Jeg: Ja se det… ja jeg har lidt specielt…Jeg skal på havnen, når jeg skal ned på det store, der daffer jeg der ned

M.M.C: Så har du masser af 5 kroner

Jeg Badet tager jeg her ude, men alt andet forgår dernede. De mest alvorlige ting foretager jeg dernede

M.M.C: Der er også dækning

Jeg Ja, der er dækning (jeg ved ikke helt hvad Michael mener) ja der er dækning, ja jeg tænker på toilet situationen…

M.M.C:: Ja men det er det som er problemet for de fleste som kommer første gang, at de har en grænse, som det fælles toilet….ja der er mange…maven går i stå på dem, men nu har vi fået en toiletvogn. Det er en kæmpe forbedring ikke?

Jeg: Ja det er det i høj grad, men jeg kan bedst lide at tage derned. Så kammer man også en tur væk fra lejren.

M.M.C: Så det primitive stadfæstes sådan lidt ved, at der ikke er noget strøm… ud over køleskabe og sådan

Jeg: Der burde findes som…

M.M.C: Ja der findes dem i Øgruppen..Øgruppen er dem der bestemmer og beslutter direkte om Omø lejren…at for at bevare noget af det enkelte og ølejr agtige traditionelle, så siger de: “Nej vi vil ikke have det strøm, for så kan det bare være et hvilke som helst sted”

Jeg: Arh det syntes jeg nu ikke

M.M.C: Nej det syntes du ikke, men du er jo også sådan en komfortabel storby beboer.

Jeg Ja ja… Jo jo men vi klarer os udelukkende med solens energi. Jo det er i virkeligheden også meget alternativt, så kunne man sætte nogle solfangere op i stedet for…sætte et par stykker op som vil noget…og så kører noget strøm derfra. For så laver vi noget alternativt…det er min holdning…nu du spør mig.

M.M.C:: Men sådan noget ølejr som du oplever her, er det noget du vil anbefale og hvorfor vil du det?

Jeg: Ja jeg syntes…ja det er et godt spørgsmål…hvorfor vil man det….Jeg syntes det er så fantastisk i forhold til f.eks. en Højskole, at der er den frihed…totale frihed, men selvfølgelig med nogle restriktioner, man skal hjælpe…at vi alle sammen skal lave et eller andet…det er super godt. For så kører det jo…så fungere lejren…så kører samfundet ik?

M.M.C: Ved du der er en anden ting der også…som jeg syntes er rigtigt godt ved ølejr…det er at man vælger ikke dem som man vil være sammen med. Jeg mener du skal forholde dig til mennesker som de er.

Jeg: Ja det er korrekt.

M.M.C: Som mig f.eks, det er en del af som jeg opfatter jeg det som demokratiets vugge, at man faktisk er fælles om det og man må respektere at der er nogen der syntes noget andet end en selv

Jeg: Lige precis

M.M.C: Jeg har spurgt mig selv mange gange…ville jeg være her, hvis jeg ikke var igang sætter og det tvivler jeg på

Jeg: Nå!?

M.M.C: Jeg kommer her fordi jeg kommer her fordi jeg lan lide at spille og fordi jeg kan lide at være med til at igang sætningen af spille til dansen, hvis jeg bare skulle komme  her og sidde på min rumpe og lade livet passere i en uge. Det vil jeg ikke, det har jeg det ikke så godt med, men det gælder ikke bare ølejr, det gælder alt muligt andet også ikke….så det er mit temperament, det passer meget godt på den rolle jeg har her. Hvis man kigger tilbage i tiden, hvor jeg lige som har været det hele på engang. Det var selvfølgelig for meget. Men da brændte man for det og man lå vandret i en uge og jeg kom hjem og var glad ikke. Men det er klart at det er blevet bedre nu, hvor vi har fordelt opgaverne på en god måde ikke?

så er det med at vi bor 100 m fra havet ikke?. Det syntes jeg er helt vidunderligt, at man hver dag kan se ud til horisonten og nyde det…i morgen skulle det blive fuld måne og der skulle komme en måne formørkelse…

Jeg: Jeg syntes lige der er noget der skal med….jeg har været herover….jeg tror det var sidste år…hvor vejret ikke var specielt godt. Men selv om det regner så er vi i de militær telte og det føles godt…

M.M.C: Det er sådan lidt Noas ark over det, når det regner, alle de forskellige dyr sidder samlet herinde… og ølejr i dag er sket ikke det sociale eksperiment, det har været tidligere. Det var tidligere sådan at man skulle bryde grænser. Det lå i tiden den gang i 70érne at man brød grænser. At Niels Matiersen fik den gode ide at genskabe et liv og et penge flow om man så at sige, på de små øer. Så etablerede man lejrene med dispensation for forskellige lovgivning omkring camping og sådan ligende.

Jeg: Aha

M.M.C: Det gjorde så at der kom lige pludselig på de små øer, fordi man begyndte at handle hos den lokale Købmand og de behøvede ikke at gå neden om og hjem. Men samtidig skulle vi løbe rundt i bar røv, så vi skulle være så meget tilbage til naturen som muligt….ja jeg var ikke med i det, det er en anden sag. For første gang, kom jeg i min lange frakke, med paraply og min mappe og et lille telt, jeg havde købt i Svenborg, men så havde jeg en fantastisk uge og blev frelst ikke. Siden har jeg været her så meget som muligt.

Jeg: Jeg kan ikke…er der mere vi skal tale om…jeg kan ikke komme på mere

M.M.C: Du kan komme i tanke om det og komme tilbage

Jeg: Ja det kan være, at jeg kommer tilbage og laver et lyn interviewe

M.M.C:: Det kan du gøre – ja

Jeg: Det var det vi høres ved.

M.M.C: Over and out

Jeg: Over and out Bye bye

Skriv et svar