Den gamle mand og havet

www.jfnmusik.dk logo


https://youtu.be/7I12QkNd38Q

DEN GAMLE MAND OG HAVET

Den her video handler om en gamle mand der savner sine sønner, hvor havet har taget dem efter en fiskeriulykke. Før i tiden var det meget almindeligt at skete, men i dag hvor man har moderne stålkutter, er den slags ulykker vidst ikke så udbredt mere. “Den gamle mand og havet” Er da en smuk tittel syntes jeg. I virkeligheden passer tekst og melodi ikke sammen. Melodien er faktisk al for muntre i forhold til tekstens alvor. Men det var en af mine første sange jeg skrev og jeg har bibeholdt den som den er. For jeg syntes at når man skriver sange, er det nu sådan at den sang skal være.Jeg skal også lige tilføje at den sang var en af mine første jeg skrev tilbage i min ungdom. Så den sang der hører altså den melodi nu til. Jeg tror bestemt at jeg ville have skrevet tingene anderledes end jeg gjorde dengang

FARLIGT AT FISKE?

Men altså en barsk historie må man vel sige det er. Heldigvis er fiskeriet tror jeg nok ikke så farligt mere, sådan med skibs forliser, som det var tidligere, men jeg syntes at have set at i dag er der andre ting der kan være farlige. Man arbejder med fiskeredskaber, som kan være farlige at håndtere.

OVERFISKNING

Et andet problem er vel også at man risikere at have tømt denne vigtige natur resurse, at man risikere at overfiske, det er da ikke videre smart syntes jeg. Heldigvis er der også dygtige biologer, der holder øje med den slags og sørger for at råbe vagt i gevær. Heldigvis syntes jeg også at politikerne i sær i EU er opmærksomme på de problemer og sørger for at der bliver sat et kvote system igang. Det må da også være i alles interesser, at fiskeriet ikke tager overhånd. Som sagt heldigvis er de opmærksomme på det i EU og der bliver sat de relevante forebyggelse værktøjer i gang for at forhindre overfiskning.

Skriv et svar