“JA NÅR MAN NU IKKE BLIVER INVITERET IND I MAGTENS MASKIN RUM, SÅ MÅ MAN JO INVITERE SIG SELV”, På rundvisning hos Folketinget på Cristiansborg

Ja når man nu ikke bliver inviteret ind i magtens maskin rum, så må man jo invitere sig selv. Vi i min single forening (Singel Rock Cafe), blev der taget initiativ til at arrangere et besøg til folketinget, en rundvisning for at se på kunst. Se hvilken kunst der var på de forskellige partiers gruppe rums vægge. Det var en rigtigt interesant oplevelse og især fordi jeg kunne mærke de forskellige energier, der var i de forskellige rum. 

Jeg kom til at tænke over, da jeg kom hjem, at de må give hinanden tidligt fri, da der faktisk ikke var et øje af politiker klokken 17. fredag efter middag. Der var en af medlemmerne i vores gruppe, der så en enkelt politiker, en fra de radikale, der gik ned af en trappe. Men de kan jo være i andre rum og deres kontorer?

Men som sagt, var det er rigtigt interesant oplevelse at se ind i maskine rummene. Vi var for det meste i de borgerlige gruppe rum . Altså hos Dansk Folkepart, konservative, venstre, de radikale, alternativet og til sidst socialdemokratiet.  

Men jeg skal lige huske at få indledningen med til rundomvisningen, som var en oplevelse i sig selv. For vi skulle gennem et sikkerheds check, hvor alt skulle gennemgås og jeg har både seler og liv rem på. Selerne er sat på en meget sirligt system, så at selerene ikke falder af, så det var sindsygt svært at få af. Sikkerheds systemet, er det samme system, som de har i lufthavnen. Jeg spurgte sikkerheds vagten, om de fandt noget hos folk og han svarede, at de havde været ude for at folk havde haft knojern og sakse med. 

Nå men tilbage til besøget. Jeg kan jo mærke energien i hvert enkelte rum. Det var virkelig ubehageligt at være i alle de borgerlige rum. Hvor socialdemokratiet var det meget overvælden, se længere nede i artiklen

Vi startede med Dansk folkeparti, hvor det centrale i det rum som jeg bed mærke i var det danske flag. Jeg kan ikke lige huske hvad de ellers havde af udsmykning af værelset.

Venstres var rigtigt stort. Der var rigtig mange stole og borde derinde. Og jeg lagde mærke til at der var stor forskel på hvilke stole de forskellige partiers medlemmer sad i. I venstres stole der sad man virkeligt godt i. Det er måske derfor de kæmper så meget for at blive siddende bogstavligt der. Det kan måske være med til at forklare, hvorfor de har så svært ved at rykke sig. Man sidder super godt i de stole. Men deres kunst de havde på væggene var virkelig kedelig at se på, der var ikke meget positiv energi at hive ud af de der. Kedelige farver og motiver. Så det passer også meget godt til hvorfor venstre, er så ide fattige.

Hos de konservative var det endnu endnu være. De havde valgt at dekorere deres værelse i en skidende grøn nuance og deres billede kunst var malet med ekskrementer. Ja du læste rigtigt med – lort! Rummet var lille og kvalmende fornemmelse havde jeg der. Vores guide fortalte en historie om at der var en der havde haft en hund med ind og den havde også løftet sit ben for at mærke sit domæne. Den havde pisset på det. Man får som fortjent.

De radikale havde meget dårlige stole at sidde på. Hos Alternativet var et lille rum, med en stor gammeldags telefon ligende boks stå over i hjørnet og bogstavet “Å” stående i midten af bordene og stolene rundt omkring. Hos Alternativet er der kun en politiker tilbage Torsten Gejl, men han bruger rummet og laver møder med sin egen administration der.

Endelig kommer vi til Social demokratiets rum. Det var et rum med kæmpestore malerier på væggene. Det var lige før, at jeg følte at man nærmest blev bombarderet med kunst. Det var virkelig fantastiske billeder, der var der. Men på en måde virkede det også for meget. Der var ingen neutrale steder hvor øjet bare kunne hvile på uden at beskuren skulle påtvinges energien. Men som jeg har talt om mange gange her på mine side at kunst og musik, er den måde Gud kommunikere med os mennesker på. Når altså vi ikke kan finde ud af at bruge ham aktivt, som jeg gør. Man skulle ikke tro at man kan få nok af Gud. Jo det kan man godt. Gud er en meget stærk energi og selv ham, er det vigtigt at man får en tilpas mængde af. Eller det er sådan jeg har det. Nu skal man huske vi var der ikke længe i hvert rum og jeg kan huske forkert. Men jeg syntes at det rum var for overbroderet. Selvfølgelig hvis man ikke kan mærke den spirituelle energi, så er det jo bedre at man får en masse positiv energi end slet ikke nogen. Derfor er det sikkert rigtig at socialdemokratiet gør det hos dem og det har de bestemt gjort klogt i. Man kommer meget længere med den positive energi og det er bestemt en rigtig god måde og  der de får de bedste ideer fra.

Vi var detsværre ikke i Enhedslistens, NB, Kristendemokraterne, SFs grupperum. Der var kun sat 11/2 time af til besøget. Vi fik lige lov til at se selve folketingets rummet. Det var faktisk virkeligt stort.  Vi var oppe der hvor den ukrainske Ambassadør havde stået. Og det at sidde nede på bagerst Række, det er faktisk ret så langt væk. Det kan jeg godt forstå, at det må ikke føles særligt rart. Jeg tænker her på Lars Løkke, at det er derfor han kæmper for at komme længere frem i bussen. Men lige nu syntes jeg ikke han har meget interesant, at byde ind med. Så for min skyld må han gerne blive siddende, hvor han sidder.

Der var malerier af de forskellige politiker og Jacob Hougård var også blevet malet. Han sad med benene oppe på bordet. 

Jo det var bestemt et ret sjovt og interesant rundvisning. Vi fik også lov til lige at få et kik hen til Statsministerens glas dør. De forskellige partier havde også unge mennesker i praktik. Der skulle man selv præsentere sig over for alle politikerne. Det ville være noget af en udfordring, at skulle gøre det for et ungt menneske på en 15-16 år. Jeg kunne bestemt ikke tænke mig at gøre det. Jeg har det bedst med bare at skrive.

Men min konklusion var detsværre ikke en positiv oplevelse forstået på den måde, at det ikke var en positiv energi, der væltede frem der. Jeg kan huske engang, jeg var inde til en kultur nat, at se hvor logen holder til nede i stor kongensgade og der var den samme indeklemte negative energi koncentreret, det samme følte jeg også var her. Der var kun en lidt bedre energi, her end i de loger jeg var i. Det er jo rigtigt ærgerlig, at det ikke er en bedre energi i landets fornemmeste institution, nemlig Danmarks parlement. 

Skriv et svar