At tage menninger ind i det psykiske system

Jeg har skrevet på Facebook, hvad man skal øve sig på rent psykologisk. At man skal øve sig i at ikke at tage tingene ind. Hvad vil det sige? Ja det der er vigtig at forstå i menneskelig kommunikation, at der er jo både en afsender og modtager når der kommunikeres. At man udveksler meninger om alt muligt. Det er selvfølgelig godt, at man formidler viden og lærdom, som er godt at vi mennesker tilegner os. Det at vi kommunikere, taler og skriver meget har stor betydning for os forde vi på den måde får bearbejdet en masse information og at det på den måde bliver lagret i det psykiske system. Men altså, når vi taler eller har meninger om andre mennesker, så siger det mest om hvad den der afsender meddelelsen. Da jeg lærte det her engang, så lærte jeg faktisk en ret sjov slags leg eller noget man kunne gøre, hvis folk sagde “Du er et dumt svin” til mig at jeg skulle prøve at skifte orden “Du” ud med ordet “Jeg” og se hvad i virkeligheden sætningen så sagde om hvem. Kan du se hvad jeg mener kære læser?

Noget andet der er vigtigt i den menneskelig kommunikation er vigtigt, at vi mennesker må jo mene alt hvad vi vil om alt muligt, vi har ytrings frihed heldigvis her i Danmark. Det er at man kan øve sig i at ikke at tage meningerne ind i sit eget system. At når folk siger til mig at igen den sætning fra før “Du er et dumt svin” at man ikke begynder at tolke på det. Ved at sige til sig selv, når du siger sådan, eller i sær hvis mange siger det samme, så kan man meget let komme til at sige til sig selv, når nu så mange mener det om mig, så må der også være noget om det. Men andre ord man begynder at tro på det der bliver sagt om en. Det er noget, som er kimen til “psykisk sygdom” Det er derfor at man skal stoppe alt hvad der hedder mobning. Meninger er bare meninger, det er ikke kendsgerninger. Den eneste kendsgerning der er til her i verden er at vi ikke skal være her på et tidspunkt. Så meninger er altså bare meninger.

I virkeligheden er menneskelig kommunikation bare at udveksle information, sådan at man bearbejder information. Det kan man også gøre ved at skrive dagbog. Men da mange af os er sociale mennekser har vi brug for den spejling vi har med andre mennesker. Men altså øv dig på at ikke at tage tingene ind. Jeg håber du forstår hvad jeg skriver, ellers er du velkommen til at skrive til mig med spørgsmål.

Skriv et svar