En sandhed om Gospel korene, hvor forsvinder pengene hen?

Jeg har i mange år haft lyst til at give min mening om Gospelkorene. Alt musik er i virkeligheden Guds måde at kommunikere med os mennesker på. Så det er virkeligt, vigtigt, at man lader det strømme frit. Det er rigtigt, at vi musiker og komponister, skal ha noget at leve af. Selvfølgelig er det da vigtigt at vi får en betaling for at skrive ny musik, når vi kan  mærke og har lyst til det. 

Jeg kan bestemt ikke leve af min musik, men det afholder mig ikke for at skrive min musik og udgive det. På den måde, er jeg en slags lys arbejder, jeg stiler mig i Guds tjeneste og udgiver min musik. Det er jo ikke sikkert, at det bliver i det her liv, at jeg får noget ud af det, men så er det måske  andet liv. 

Det som jeg finder er problematisk med Gospelkorene, er at de udnytter den spirituelle energi, vi alle har inden i os. Med det ene formå kun at rage til sig selv. Det er nærmest synd for dem her i Corona tiden, at den mulighed, er blevet fjernet fra dem. Jeg har sunget i gospel kor i mere end 20 år og har set inde fra, hvor hysteriske de opfører sig. I sær inde for pinse kirken, går de fuldstændig grasal. Hiver mennesker ud af deres kørestole for at få dem til gå. Mens de skriger op om Jesus, selv om personen ikke kommer til at gå, så bliver han diskret båret uden for mens præsten fortsat jammer videre og koret synger. Det er vildt, i mens kasse apparatet hele tiden køre i baggrunden og hiver penge op af folks lommer.

Jo jeg ville bestemt ikke ha noget i mod at korene også tjener lidt penge. Hvis bare der også var noget støtte arbejde til alle de mennesker, der virkelig trænger. Men sådanne ting glider faktisk i baggrunden, for det handler om at præsterne og musikerne skal blive rige på det. Det er det jeg får nærmest kvalme over.

Jeg kan huske den mest populære danske Gospel dirigent herhjemme sagde noget i den retning at det spirituelle var ikke så vigtigt, men det var de kolde kontanter, der var det vigtigeste.

Jo de er populære de kor. Men vi kan alle komme i kontakt med den spirituelle energi bare ved at at be til Gud. Det er fuldstændig gratis og meld jer ind i de kor, hvor de også tager penge for det. Men hvor den spirituelle energi også er der, men hviler på andre premisser. Som efter min mening er meget sunder. For selvfølgelig skal vi synge i kor. Det er fedt at synge, men der er også meget arbejde i det. I virkeligheden skulle alt det der bliver tjent ind gør det gratis at del tage i et kor. Kor medlemmerne laver også,et kæmpe arbejde. Nej de får ikke en øre til deling fra koncerterne, alt sammen går direkte i præsterne, musikerne og korlederens lommer, penge maskinerne ruller. skal dog ikke betale for at synge koncerterne. det er dog lige groft nok. Men jeg har været til en enkelt støtte koncert. Faktisk den eneste jeg har været med til i de 20 år, hvor vi også skulle betale for at være med. Men om pengene gik til det rigtige formål aner jeg ikke.?

Så Coronaen og klima krisen bestemt også ført noget godt med sig. Der bliver ryddet op i en masse ting, fordi vi skal til at gøre tingene på helt andre måder. Hvad det er, må vi i fælleskab finde ud af hvad det rigtige er for. Hvis vi så samarbejder med Gud om det, får vi noget der er meget bedre. Det er ikke sikkert, at det er bare glæde, der vil også være ting der er knap så rare. Men det er opgaver vi får for vi skal hele tiden lærer forskellige ting. Men de forskellige opgaver, vi bliver præsenteret for, er det min klare overbevisning ikke behøver at blive så smerte fuld. Vil kunne løses meget mere let og gnidnings løst, ved at have Gud med inde i arbejdet. Det handler bare om at foretag det rigtige valg og da vi har alle de rigtige svar inden i os. Ja så handler det bare om at spørge og mærke efter det og få det rigtige svar.

Skriv et svar