Kritik

Jeg lovede på Facebook, at jeg ville skrive noget om hvad jeg mener om ordet “kritik”. Jeg syntes det ikke er et godt ord at bruge i diskussions samtaler. Jeg kan huske at vi brugte meget tid i uddannelsen til pædagog, at vi skulle lave det der hed selvkritik. Jeg ved ikke hvordan det sneg sig ind, men det var sikkert et eller andet marxistisk, som var meget frem herskende, da jeg tog uddannelsen til pædagog. I virkeligheden er selvkritikken lige det der ikke er godt for os mennesker. Det bliver til negativ tænkning og at man går og banker sig selv oven i hovedet. Som faktisk kan fører til såkaldt psykisk sygdom. Janteloven kan også komme ind her. I virkeligheden skal vi gøre det modsatte af kritik. I sær mellem mennesker. Det er meget bedre at opfordr til positiv tænkning. Det vokser man af. Det er nemlig rigtig vigtig, at vi vokser, ved at tro på os selv. Vi er forskellige alle sammen. Jeg tror på samtalen, lang hen ad vejen. Måske stille spørgsmål til hinandens synspunkter, i stedet for bare at kritisere hinanden. Måske burde man indføre 3 minutters reglen eller øvelsen:

Man bliver enige om at hver part får 3 minutter til at fortælle om det nu man vil fortælle og når de 3 minutter er gået, så er det over til den anden part. Man må fuldstændig selv bestemme hvad de 3 minutter skal bruges til. Man kan også vælge slet ikke at sige noget. Den er nu ret svær.

Nå men altså orden kritik, er ikke efter min mening det rigtige ord at kommunikere med hinanden. Jeg mener faktisk, at man faktisk ber en bøn til Gud om at samtalen skal foregå, så positiv som muligt. Uden nogen form for kritik. Jeg har nogen gang også selv lidt svært ved at leve op ti det jeg selv mener, i de forskellige Facebook debatter jeg deltager. Men jeg har lige haft en meget lang debat om natur genopretning. Jeg googlede lidt om min modpart, som viste sig at være et ret stor kanon inden for landbruget. Desværre oplevede jeg at debatten kørte til sidst i ring, for han kom selv med udokumenteret postulater og når det ryger over i sådanne ting, ja så afbryder jeg debatterne, hvis det ikke fører til noget konstruktivt.

så altså ordet kritik bør erstattes af ordet samtale

Skriv et svar