Hvad skal vi med kirkerne

Jeg ef med i en filosofi gruppe på Facebook, hvor vi diskutere alt muligt, men som jeg ser det, så handler filosofi mest om at tro. Eller selvfølgelig kan det være, at jeg ikke helt ved nok om lige præcis det emne, men jeg kan huske at jeg læste en bog, som hed noge indretning af Sofies verden. Eller Sofies valg. Noget i den retning og jeg kan huske at jeg konkluderede at det den bog handlede om var om Gud. Noget om at foretage et valg. Det eneste ord der kunne have stået på hver side var ordet Gud. Længere er den ikke.

Men hvad har det med kirker at gøre? Jo altså jeg er med i den debat gruppe og vi taler om hvad vi skal bruge kirkerne til? Jeg mener, at vi kan nedlægge mange af dem. Selvfølgelig mener jeg ikke at man skal tage den tro, som de repræsentere fra mennesker, der nu tror på den måde. Men at kirker lige så godt kunne indrettes til mennesker, der ikke har et sted at bo, nemlig de hjemløse.

Jeg mener jo at et hvert menneske har det spirituelle i sig og at man ikke behøver, at have nogen præster til at forklare hvad der står i en bog, som er skrevet af mennesker, der egenlig ikke har forstået, et klap af hvad det hele går ud på. Faktisk mener jeg kirken og kristendommen har været med til at være et undertrykkende redskab og har været på magthavernes side. Jeg har påstået og man ser et parti som kristen demokraterne, som de vist kalder sig, jo er jo på de borgerligs side. Men det behøver ikke at være på nogen side overhovedet. Jeg personlig ligger på venstre fløjen og jeg mener at de mennesker som vil få mest ud af hvad Gud har at tilbyde, er de mennesker det har mindst. De hjemløse, de såkaldte psykisk syge, alle de mennesker der har de fleste udfordringer i livet, de vil få mest ud af det. Men alle mennesker kan have udfordringer eller opgaver vi skal lære her i livet, som vi skal lære noget af. Det er nemlig Gud der har sat det i værk og vi er her nede på jorden for at skulle lære noget om. 

Det er der er så vigtigt at få sagt, at tingene glider meget bedre og at man ikke behøver at opleve det som lidelser eller at lidelsen glider meget letter. Det er som en olie der er i et maskineri, som får det hele til at fungere meget letter. Så enkelt kan det faktisk siges.

Så omdan kirkerne til dem der virkelig trænger de hjemløse. Og til jer alle andre lade Guds lys skinne i jeres indre og brug det til at få et virkeligt dejligt liv her på jorden. For Gud er kærlighed og vi behøver ikke længere at have krige men at vi i stedet hjælper hinanden i kærlighed  og vi bliver et lykkeligt folk. En lykkelig verden. En samarbejdende verden.

Skriv et svar