Mine Danske sange

“Den eneste ene” Peter Zappfe Tekst: Peter Zappfe musik: Jan F-N. Denne sang har Peter Zappfe givet tilladelse til udgivelse her

DEN ENESTE ENE

I virkeligheden er den her indspilning bare en prøve indspilning, men vi fik aldrig lavet en ordentlig indspilning. Men jeg syntes at den her udgave er helt i orden og at den fortjener, at blive offenliggjort som den er.

Rednings planken

REDNINGSPLANKEN 2004

Er en sang som jeg blev inspireret at skrive en dag jeg var ude og køre i dytten og var kommet op til Esrum sø. Jeg mener at huske at det var en sommer dag. Om det der skete i sangen i virkeligheden sket eller om det bare var min fantasi det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg fik lavede den her historie om et par, hvor stilheden bliver brudt af det her skænderi mellem en mand og en kvinde. Det er der altså kommet ovenstående sang ud af.

Rednings planken kan du også finde hos mig på video, se i mine videoer.

DET GRÅ GULD

Det grå Guld

Herover kan du hører hele sange

Sangen “Det grå Guld” 2004

Handler om en mand der er blevet fyret og det har på et tidspunkt været meget oppe i tiden. Det var det især da sangen blev skrevet og det er tilbage omkring 2000. Det er jo nu mange år siden. Men derfor mener jeg nu stadig den har sin berettelse. Man må dog sige at den gang blev der reget noget mere og faktisk var den gang værtshusene som der var flest af fyldt med tobaks røg, det er heldigvis stærkt på retur.

Langt ude ved havet

Langt ude på havet handler om en fiskekutter der forliser, som var meget almindelig da denne sang blev skrevet. Jeg syntes at opleve at den ulykkestatestik er ændret meget med de nye moderne fiske fartøjer man bruger i dag. Disse både som jo nærmest er en fiske fabrik på havet. Hvor fisken kommer på køl med det samme, har jeg det indtryk uden at kende til de rigtige deltaljer.

Men altså jeg vil begynde at indspille og udgive her. Mine sange er af forskellige karakter. Jeg har altid haft den mening, eller indhold, at de skal handle, om alt muligt andet end Kærlighed. Jeg syntes, det er så forslidt et begreb og der er så meget andet man kan skrive om. Men altså jeg har ikke helt kunne slippe for emnet, så det er blevet til et par stykker, der så vil komme hen afvejen. Alle mine sange er indspillet i mit hjemme studio. Som er en ganske almindelig lejlighed, i min stue.

Støt mit projekt på mobil pay på 23833771

Sangene vil komme løbende på den her side.

VINTERTID 2004

Vintertid

Vintertid er en sang fra mit album der udkom i 2004 Den er den første af de 11 sange som jeg her vil præsentere

TROPELANDET 2004

Trope landet

Den næste af sangene på det album hedder Tropelandet. Sangen handler om at rejse til et tropisk land og bade ha det skønt der. Det er som man næsten er der selv

Hullet sokker og sure mænd

Hullet sokker og sure mænd 2004

Hullet sokker og sure mænd. Handler om en mor der skal på job og op om morgen. Hvor det hele er en stor forviring. Jeg er overbevist over at sådan må det foregå. Jeg har ikke selv haft den “fornøjelse” at have oplevet dette. Men jeg har jo en livlig fantasi, så jeg er helt sikker på at sådan kan det forekomme i nogle af familierne ude i samfundet. Det modsatte er sikkert bestemt også muligt. men jeg har i den sang her forsøgt at skildre det i en lidt humoristisk tone.

BLID KÆRLIGHED. 2004

Blid kærlighed

Blid kærlighed, har jeg egenlig aldrig været helt vild med. Faktisk syntes jeg den er nærmest kvalmene. Men melodien har jeg altid bedst syntes om. Men teksten, nej…men man kunne så spørge sig selv om hvorfor skrev jeg så bare ikke en ny tekst. Det er sådan at det er bare ikke noget jeg bare kan og det er lidt som om nogen gange kan man bare ikke skille de to ting ad, de høre lige som sammen. Denne indspilning er som de foregående fra 2004

FERIE MARIDT 2004

Ferie Maridt

Ferie Maridt. Handler om en komplet forvirret famile der skal på ferie ned til solen og varmen i syden. Men der hersker bare vild kaos der hos dem. Alle fare forvirret rundt. Det er absolut ikke hyggeligt. Så altså der er bare ren kaos og det bliver så ikke bedre af at man glemmer at låse døren, så familien får en kæmpe overaskelse når de kommer hjem igen. Sangen er indspillet i 2004 og den gang var jeg ikke helt dygtig til at optage, så sangen står ikke så tydeligt. Men håber I alligevel kan høre den og får en fornemmelse, for hvilken en overaskelse der venter Hr. Hansen og Co. når de kommer hjem fra ferien.

NATTENS LYS

Nattens lys

NATTENS LYS Det er en sang om lyset fra lygtepæle, reklamer og bilernes lys. Der er egenlig ikke så meget at sige om den sang. Men i nattens lys kan også bruges til at feste i, der er rigtige mange ting man kan bruge nattens lys til.

KOM SÅ UD OG LØB

Kom så ud og løb

“Kom så ud og løb” er en titel på min sang om emnet. En opfordring til at se at gøre noget ved det.

Det er jo vigtigt at man gør noget ved det. Sørger for at man har de rigtige løbesko på. Det er rigtig vigtigt. Man skal altid også huske at få sit vand med. jeg løber dog ikke så meget selv, men jeg kan godt lide at gå i et rasl tempo. Jeg går nogle ture om ugen jeg kalder for 10.000 skrids hvor jeg går igennem byen her. Jeg kan finde på at starte på ka stellet og gå den rundt, hvor jeg så går videre sag østeranlæg, et par gange rundt der Er desværre nød til at lige at gå forbi Nørre port og så over i Ørsteds parken, hvor jeg også går et par gange rundt der. Op til søerne gå ned langs med dem og gennem Vesterbro og ned til den der snoet bro, der fører over havnen og langs med haven, ned til broen ved Nyhavn og hjem over den. Det er omkring 10.000 skridt. Jeg har lavet nogle videoer på sådanne ture. De skulle meget gerne komme ud her på et tidspunkt. Men lige nu er det musikken der er vigtigst .

Mountain top

Mountain Top

Er en sang om en mand der har fået den lidt sjove ide om at gå op i bjerge for at finde sig en kæreste. Selvfølgelig er der vel muligheder på pisterne. Det kan jo være der også nogen der har brug for første hjælp i mund til mund metoden, som jo også kan benyttes før, der ligefrem er tale om første hjælp.

Men altså han tager der op og synger sin sang og der skulle efter signe også kunne frembringe et ekko. Jeg har ikke været et sådan sted selv. Jeg er ikke vild med bjerge, men har da respekt for dem der syntes det er fedt.

Men altså det er dt den sang handler om.

Skriv et svar