Save the street dog

Jeg er på besøg hos Genevieve Jørgensen, som har en dyre klinik på Værndamsvej 4 A 1619 København V. Hvor de behandler hunde og katte, de behandler også fugle. Skildpadder også meget sjælendt….Rotter, kaniner og marsvin

Jeg: Hvad med slanger

G: Jeg har ikke haft slanger i nu

G tager til udlandet og sterilisere hunde og katte. For at de kan få det bedre, de der er tilbage. 

G I Cambodia er der ikke så mange hunde på gaden, fordi jeg tror de spiser dem . Men i hver tilfælde der er ikke så mange hunde, der er rigtig mange katte. Kattene bliver efterladt i templerne hos munkene, som sket ikke kan overskue, kan ikke magte den kæmpe population af katte de får.

I starten kunne de godt, men de foremere sig sindsygt meget. De har ikke penge til at gi dem mad. så mit projekt er at begrænse bestanden, så de hunde og katte der lever på gaden de har det bedre i stedet for at dele de mad der nu er og på den måde få et bedre liv.

J:Er det ikke en håbløs opgave?

G: Jo man kan godt sige det er en håbløs opgave og man kan også sige at det er en dråbe i havet. Det er bedre med en dråbe i havet end sket ikke noget. Med min sygeplejerske Mikael, har vi været 2-3 gange været i Tailand. Hvor de har været på steder, hvor de fik fortalt at de ikke havde brug for mere hjælp. Fordi de gamle hunde er døde og der kommer ikke flere nye hunde til, så nu trives alle det rigtigt godt.

Så selvfølgelig om nogle år…5 år så starter det igen

J: så der har det da hjulpet….

G: Der fik vi af vide at der havde det hjulpet

J: Hvor er det henne?

G: I Hua ni ni i Thailand og jeg er rigtig glad. Den første gang vi oplevede at det gjorde en forskel var i Sverige. For i Sverige, selv om det kan lyde mærkeligt at der, at der har de lov til at skyde vilde katte. Så en veninde jeg har prøvede at rede de katte, tog dem ind til en dyrelæge. Det er stadigvæk sindsygt dyrt, selv om man får rabat. Så prøvede hun at få familier til at hjælpe sig, men så kom jeg derover sammen med min veninde om søndagen og hjalp dem. Der fik vi også at vide at der var der ikke flere vilde katte. Fordi I har steriliseret dem, der kommer ikke flere katte. Så begyndte vi at få katte fra Kristiansstad. Jeg ved ikke hvor det er, men der var nogen der kørte 2-3 timer for at bringe os katte til kasteration.

G fortæller også at det har jo også betydning for os mennesker, da de hunde der er vilde som har Rabies  kan jo overfører det til os som er en frygtelig sygdom, samt andre farlige sygdomme, som kan overføres til os mennesker

J: Hvad har der fået dig til at gøre det her, hvad er din baggrund for det her?

G: Min baggrund er at I 2007 der hørte jeg om en dyrelæge her i Danmark og han  tog sammen med nogle dyresygeplejerske til Thailand og at han ville året efter tage til Indien og gøre det samme der. Jeg sagde at jeg ville med begge steder. Jeg syntes at vi er så privilegeret her i Danmark har hunde der ikke har de her sygedomme. De sygdomme er ikke her i danmark fordi vi er aktive og vaccinere mod dem. Men ude i de fattige lande ser man det. vi har ikke vilde hunde i Danmark og det er også derfor navnet på foreningen er på Engelsk “Save the Street dogs”

Vi har også lavet frivilligt arbejde med kaniner

Og jeg føler mig super privilegeret i at jeg kan gøre en forskel. Jeg vil gerne gøre noget, jeg vil gerne gi noget. Det er super fint man kan tjene penge, og man har en god uddannelse, at man arbejder med det man brænder for, men det er endnu bedre for mig at arbejde med noget som jeg kan mærke, at jeg får så meget tilbage.

G fortæller videre at når hun er i udlandet ja så tjener hun jo ikke nogen penge. Der er ikke noget aktivitet på dyreklinikken. G har heldigvis venner og veninder der arbejder frivilligt for hende og hendes projekt, ellers kan det ikke løbe rundt. Så hvis man kan gøre det gratis så er det en stor hjælp fortæller G fra dyre klinikken Værnedamsvej 4 A

J Du får også noget støtte fra andre

G: Ja der er enkelte mennesker der har været rigtig søde til at støtte mig. Jeg har en veninde der er god til at finde hjælp. Jeg er ikke god til at fundraise, det er ikke min styrke. Jeg er go til at gi hjælp.

Men jeg har en hund der hedder Balloo og ejeren boede på Vesterbro og så sagde hun ejeren at ballon samler flasker på gaden, det var før at der kom nogen fra Østlandene og samler flasker og samlede ind om søndagen og sendte pengene til mig og hun er trofast fortsat med at sende penge til mig, på save the street dogs konto.

G Fortæller at hun ikke bor længere på Vesterbro men er fortsat med at sende pengene og G bliver rørt over det, selv om hun er flyttet langt væk

Der er en frisør saloon  “Frisør Jenny Shop”hvor kunderne i stedet for drikke penge til ejeren kan gi et bidrag til hundene.

G jeg betaler rigtig mange penge for bedøvelse og jeg har prøvet i Indien at bedøve med de bedøvelser der var hvor hundene ikke var rigtig afslappet men faktisk lå og snerrede og vågner midt i opperation. Så jeg har besluttet at jeg betaler det det koster. Jeg bruger gerne omkring 7000 kroner bare for bedøvelse. Jeg operere rigtig mange hunde når jeg er der. Både hunde og katte, men hunde kræver mere bedøvelse end katte.

J: Det har noget med størrelsen at gøre

G: Ja det er noget med vægt og jeg skal ha afdækning og skal ha en hel masse ting og når vi er dernede så har folk brug for rengørings produkter, vacciner.

Jeg vil gerne sige at jeg betaler alt, det betyder rigtigt meget for de at  de ikke skal betale for det.

G samarbejder også med små organisationer og de bruger også penge til mad og andre ting der er vigtig i deres arbejde, de har heller ingen penge. Det er virkeligt vigtigt at nå der hen hvor det kun koster vores tid, fortæller G

G Fortæller hun får små donationer og laver også et loppe markedet hvor overskuddet går til hundene. Men G er en smugle utilfredse når kunderne står og prutter om en ting til f.eks. 10 kroner når det går til hundene, så derfor kan det være hårdt at tjene de penge siger hun

Udover at man skal betale for at have boderne og hun får også donationer i form af ting til sin krambod. 

J: Du møder mange hunde derude, kunne du ikke tænke dig at tage dem med hjem

G: Jo jeg har selv to gade hunde. den ene den mørke kommer fra Afrika og den anden fra Rumænien

G fortæller at hundene er fra Danmark og er altså importeret af andre mennesker og hun fortæller ar man bliver forelsket i dyrerne, men hun fortæller at hun er nød til at være professionel og lægge sine følelser lidt på hylden.

J: De lande du tager ud til der må også være nogen offenlig myndighed, i de lande der de har vel også et eller andet at skulle ha sagt. Hvordan samarbejder du med dem?

G: Det kommer an på hvilke lande. Jeg har været i et land hvor jeg følte mig virkelig velkommen, der var borgmester og dyrelæger der tog i mod mig. De så mig opererer og det hele.

I Thailand er det ikke sådan, I Thailand må jeg ikke operere, forde de siger, at udlandske dyrelæger tager arbejdet for de lokale. 

G fortæller at de ikke har den samme motivations faktor for at hjælpe disse dyr, så der bliver ikke lavet noget frivilligt.

G…så kan man være heldig at der er dyrelæger der godt kan se det smarte i at arbejde med organisationer der hjælper.

G Fortæller at der er flere organisationer der arbejder med de her ting, så de lokale tjener lidt på at samarbejde med organisationerne. Heller at få lidt ind end ingen ting. G fortæller videre at hun har en samarbejdsker, når hun er med må hun gerne opererer hundene.

G: I Skri Lanka var man også velkommen som dyre læger.

J: Hvad hedder din hjemmeside 

G: Den hedder www.save the street dog.com

På den  side kan man også få mere information om hvordan man støtter det projekt.

Jeg siger tak til Genevieve *Jørgensen at få lov til at fortælle den fantastiske historie om at lave en form for ulandsbistand på en anden måde. Hvor faktisk både dyr og menneske får noget ud af det. 


Skriv et svar